کتاب مذاکره غیر ممکن ها، به راههای رسیدن به صلح و آشتی در بحثها و جدل ها میپردازد. بسیاری از ما در طول زندگیمان درگیر بحث و جدلهایی میشویم. این جدال ها گاهی به خاطر سوء برداشت و عدم درک درست دیگران، یک گفت و گوی ساده را تبدیل به جنجالی حلنشدنی میکنیم.
دنیل شاپیرو، نویسنده کتاب مذاکره غیر ممکن هاست. او یکی از دلایل این بحث و جدل های جنجالبرانگیز را به خاطر هویتهای نسبی و قبیلهای ذکر میکند. برای مثال وقتی عضو یک گروه میشویم و دیدگاهها و نقطهنظرات مشترکی پیدا می کنیم، در مقابل دیگر گروهها حالت دفاعی می گیریم. کتاب مذاکره غیر ممکن ها دلیل این اتفاق را هویت نسبی نام میبرد.
برای حل اختلافات، باید از ارتباط هر دو طرف و این که هر کدام از آن ها خود و هویتشان را چگونه در نظر می گیرند آگاه باشیم. با نگاهی انتقادی به خود و دیگران و آگاه بودن به تابوهای اجتماعی می توانیم بسیاری از اختلافات را حل کرد. در نهایت باید گفت همه مسائل، اختلاف نظرها و درگیری ها به وجود آمده قابل مذاکره هستند.
ما انسان ها سعی می کنیم سودمان و حتی منافع مشترکمان را حداکثر کنیم. مخصوصاً وقتی بحث پول و زمان به وسط می آید. ما دو نوع هویت داریم هویت مرکزی و هویت نسبی. در حالی که هویت مرکزی بر یافتن معنا در خود بنا نهاده می شود. متقابلاً هویت نسبی با یافتن معنا از طریق همزیستی و مشارکت شکل می گیرد.
اثر قبیله ای طرز فکری است که بین هویت ما و هویت طرف مقابل اختلاف می اندازد و موقعیت “تو در مقابل من” یا “ما در مقابل آن ها” به وجود می آورد.
هر بار که در حال بحث هستید و احساس ناراحتی و عصبانیت کردید سعی کنید فکر کنید. به این فکر کنید که کدام بخش از هویتتان تهدید می شود. قطعاً یوبوک می تواند با این خلاصه کتاب صوتی در تمامی موارد ذکر شده راهنمایی فوق العاده باشد. با یوبوک همراه باشید.
گوینده: لیلا ولی پور
دیدگاهتان را بنویسید