11 روش برای بازیابی انگیزه و شروع دوباره
گاهی اوقات در شرایطی قرار می گیرید که هیچ انگیزه ای برای ادامه مسیر ندارید. وقتی خودتون رو در چنین موقعیت ناخوشایندی می بینین، امیدتون رو از دست ندین. این تنها کاریه که می تونین انجام بدین. خبر خوش اینه که اگر فکر می کنید همه چیز تمام شده و آخر دنیاست، باز هم این فرصت رو دارین که به مسیر قبلی خودتون برگردین. برای بازیابی انگیزه و شروع دوباره، ۱۱ راه وجود داره که در این مقاله انگیزشی موفقیت باهاشون آشنا می شین.
تنها یک هدف مشخص کافیه
زمانی که اهداف زیاد بشه، انگیزه و انرژی شما کاهش پیدا می کنه. این کاملاً طبیعه. وقتی شما به این فکر می کنید که کارهای زیادی برای انجام دادن دارید، خسته می شید و انگیزه خودتون رو از دست می دید.
یکی از بزرگ ترین و رایج ترین اشتباه هایی که مردم مرتکب می شن اینه که سعی می کنن بیش از حد مسئولیت های متفاوت رو بپذیرن. به علاوه می خوان اهداف زیادی رو همزمان انجام بدن. دو عنصر مهم برای رسیدن به اهداف، حفظ انرژی و تمرکزه. هنگامی که بیش از یک هدف دارید نمی تونید انرژی و تمرکزتون رو بین چند کار تقسیم کنید.
بهتره برای خود برنامهریزی داشته باشید و بعد از اینکه یک هدف رو تمام کردید، سراغ هدف بعدی برید. هنگامی که ذهن خودتون رو از اهداف مختلف پر می کنید، دچار ترس و اضطراب می شید و به همین علت به جای این که مسیر رو ادامه بدید، متوقف می شید.
با خودت حرف بزن
گاهی اوقات لازمه که برای خودتون وقت بزارید و به زندگی و اهدافتون نگاه کنید. در زندگی شما «چرا» های زیادی وجود داره که باید برای اونا جوابی پیدا کنید. با خودتون خلوت کنید، پیاده روی کنید و از خودتون بپرسید:
- چرا همون اول این کار رو انتخاب کردم؟
- برای شروع کار چه اهدافی داشتم؟
- آیا کاری که انجام می دم به من کمک می کنه که به اهداف بلند مدتم نزدیکتر بشم؟
- چرا هر روز صبح از خواب بیدار می شم؟
صرفاً لازم نیست همین سوال ها رو از خودتون بپرسید. این سوال ها تنها ایده است برای اینکه بدونید چرا شروع کردید و چه هدفی دارید.
به خودت فرصت بده
اگر در مسیر قبلی اشتباه کردید، خودتون رو سرزنش نکنید. به خودتون فرصت شروع دوباره بدید. شاید به نظر سخت باشه اما گاهی اوقات تنها لازم است که راهتون رو برید و ناامیدی رو از خودتون دور کنید.
شما هر زمان که بخواهید می تونید دوباره از نو شروع کنید و فرصت جدیدی برای رسیدن به اهدافتون داشته باشید. زمانی که بی حوصله هستید و نیاز به انگیزه دارید، با خودتون صحبت کنید و یک شروع تازه رو رقم بزنید.
با خودت پیمان اولیس ببند
اولیس یکی از قهرمان های جنگ تروجانه. این پیمان یعنی اینکه خودتون رو مسئول انجام کاراتون کنید، حتی اگه اون کارها سخت باشه.
در واقع شما در زمان حال، وقتی کارها نسبتا آسونه، انتخابی انجام می دید که شما رو ملزم به انجام عملی در آینده می کنه.
فرض کنید می خواید دو بار در هفته با دوستتون ورزش کنید. برای اینکه پای هدفتون بمونید یک سری چک با هر قیمتی که می خواید، بنویسید. سپس از دوستتان بخواهید هرگاه به آن برنامه ها عمل نکردید آن چک ها رو نقد کنه و از اون پول ها استفاده کنه.
به بیان ساده پیمان اولیس به شما کمک می کنه انگیزه خود رو حفظ کنید و در شرایط سخت به مسیر خود ادامه و کاراتون رو انجام بدین.
در واقع به خودتون تعهد می دید. این تعهد وسیله ای برای غلبه بر ترجیحات و خواسته های لحظه ای شماست. افراد خودآگاه با خودشون عهد می کنن که حتی در شرایط بی حوصلگی و خستگی باز هم انگیزه خود رو حفظ کنن و کارهایی رو که متعهد به انجام آن ها شدن رو به اتمام برسونن.
کارات رو تقسیم بندی کن
ذهن شما طوری تنظیم شده که توانایی درک اهداف کوتاهمدت رو بیشتر از بلند مدت داره. تقسیم کردن کارها به مراحل کوچک باعث می شه که انرژی و انگیزه کافی داشته باشید و کارها رو مرحله به مرحله انجام بدید. علاوه بر این بعد از انجام هر مرحله احساس خوبی خواهید داشت.
زمانی که کاری رو سخت و طاقت فرسا می بینید، به جای اینکه خودتون رو مجبور به انجام آن کنید، وظایفتون رو به زمان ها و مراحل کوتاه تر خلاصه کنید. البته نحوه تقسیم بندی و خلاصه کردن کارها در نهایت به خود شما بستگی داره.
روش های زیادی برای این کار وجود داره. برخی مطالعات نشون می ده که فرمول ایده آل اینه که پنجاه و دو دقیقه کار و پس از آن ۱۷ دقیقه استراحت کنید.
افکار محدود کننده رو تمام کن
برخی معتقدند که پرواز رو زمانی شروع می کنید که اعتقادات محدود کننده رو رها کنید و اجازه بدید که ذهن شما ارتفاع بگیره. اعتقاد های محدود کننده باعث می شه که اهداف و خواسته هاتون رو دنبال نکنید. برای مثال مانع از این می شه که به کسی پیشنهاد بدید و یا تجارت جدیدتون رو شروع کنید.
این اهداف نمی زارند که خلاف قانون عمل کنید اما در اکثر اوقات تنها یک مانع برای رسیدن به اهداف شما است. در مقابل افکار محدود کننده خود مقابله کنید و آن ها رو به چالش بکشید. از خودتون بپرسید “نکنه اشتباه می کنم” یا “این افکار چه کمکی به من می کند.”
از اهدافت سود بگیر
بعد از اینکه اهدافتون رو به ثمر رسوندید به خودتون پاداش بدید، زیرا با این کار انگیزه بیشتری پیدا می کنید. همچنین با این کار، اهداف بلند مدت رو دنبال می کنید و میل به انجام کارها خواهید داشت. به بیان دیگر جنبه مثبت کارها رو ببینید. برای مثال اگر می خواهید مصرف غذاهای سالم رو افزایش بدید یا در یک کار ثابت قدم باشید، روی طعم خوب آن غذا تمرکز کنید و یا جنبه های جالب کار رو ببینید.
پاداش همچنین انگیزه موثری برای ایجاد عادت های جدیده. تحقیقات نشان می ده که هنگام دستیابی به اهداف بلند مدت برای خودتون سرگرمی هایی داشته باشید. اکثر مردم اغلب روی نتیجه کار تمرکز می کنند در حالیکه باید از مسیر نیز لذت ببرند. اگر از مسیر رسیدن به اهدافتون لذت نبرید، تداوم نخواهید داشت.
محل کارت رو عوض کن
محل کار تأثیر زیادی روی انگیزه شما داره. فضای کاری خودتون رو طوری بچینید که به شما انگیزه بده. محیط کارتون رو به مکانی تبدیل کنید که از بودن در آن لذت می برید. فضای کاری شما باید به گونه ای باشه که در آن راحت باشید و چیدمانی که در آن ایجاد کرده اید اضطراب شما رو کاهش بده.
هرچند هر چیزی اگر مدت زمان زیادی از آن استفاده شود، کسل کننده می شه. برای مثال وقتی غذای مورد علاقه شما ماکارونیه، اما هر شب از آن غذا بخورید، دلتون رو می زنه و دیگه تمایلی به خوردن آن نخواهید داشت. به همین علت باید وعده های غذایی متنوع داشته باشید.
اگر حس می کنید که از کارهای روزمره خسته شدید، در آن ها تغییر ایجاد کنید. برای مثال به جایی این که به دفتر کار خود برید، در کافی شاپ، کتاب خونه و هر محل دیگری جز دفتر، کاراتون رو انجام بدید. این کار باعث می شه که از یک فضای بسته بیرون برید. تحقیقات نشون می ده که رنگ سبز باعث افزایش انرژی و انگیزه می شه. پس گاهی اوقات سعی کنید بیرون از خونه کار کنید.
انرژی های منفی رو دور بریز
ذهن انسان قابلیت این رو داره که فریب بخوره و شما کسی هستید که ذهنتون رو فریب می دید. شما با حرف ها و افکارتون ذهنتون رو از مسیر درست منحرف می کنید.
برای مثال به یکی از اهدافتون فکر کنید. می دونید که برای رسیدن به اون هدف مشکلات زیادی سر راهتون قرار می گیره. بنابراین فکر می کنید که این کار چقدر سخته، چه مراحل دشواری رو باید طی کنید و یا این که در آخر شکست می خورید.
وقتی شما روی مشکلات و سختی های رسیدن به اهدافتون تمرکز می کنید، ذهن شما نکات مثبت، نتیجه های خوشبینانه و خوبی های مسیر رو حذف و تنها روی نکات منفی و شکست ها تمرکز می کند. بنابراین برای جلوگیری از این کار تنها به نکات مثبت فکر کنید.
برای مثال تصور کنید که در حال تماشای یک تلویزیون کوچک سیاه سفید هستید. در این تلویزیون هرگونه افکار منفی یا خاطرات بد در حال کوچک تر و کم نو شدن است. بعد از آن، این تصاویر رو با تصویر یک فیلم بزرگ و رنگی که پر از سرگرمی و خنده است، جایگزین کنید.
دورت رو پر از دوستای خوب کن
یک ضرب المثل مشهور هست که می گه مثبت گرایی باعث مثبت اندیش شدن می شه. در حقیقت مثبت بودن مسریه. انرژی مثبت و حس خوب رو می شه به دیگران انتقال داد.
یک لحظه تصور کنید. زمانی که با افراد مثبت اندیش و پر انرژی رفت و آمد می کنید، انگیزتون افزایش پیدا می کند. این در حالیه که وقتی با افراد منفی و ناامید هم صحبت می شید، انگیزتون رو برای ادامه مسیر از دست می دید.
خودت رو شارژ کن
بدون شک برای اینکه بتونید برنامه هاتون رو انجام بدید باید انرژی لازم داشته باشید. سعی کنید از برنامه ها و مراحلی استفاده کنید که برای شما جالب باشه. در تقسیم بندی کارها از زمان بندی درست و منطقی استفاده و سعی کنید کارها رو طوری انجام بدید که از آن لذت ببرید. برای مثال قبل از اینکه سراغ اصلی ترین کار خود برید، موسیقی گوش کنید، فیلم ببینید و هر کاری که دوست دارید رو انجام بدید.
دیدگاهتان را بنویسید