استعداد ذاتی نیست، می شود آن را پرورش داد!
بعضی از اشخاص در انجام کارهایشان توانایی فوق العاده ای از خودشان نشان می دهند که انسان متحیر می شود. یعنی استعداد شگفت انگیزی در انجام آن کار به نمایش می گذارند. و احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد، که فکر کنید این آدم ها با استعداد ژنتیکی به دنیا می آیند. یعنی این استعداد فوق العاده را ذاتی فرض می کنند. اما اگر این باور را دارید باید به شما بگویم سخت در اشتباهید.
تئوری های استعداد
دو تئوری مطرح است:
شماره 1: استعداد لزوما ذاتی نیست و باید پرورش پیدا کند.
شماره 2: از بین 34 دسته استعداد شناخته شده هر انسانی حداقل 4 استعداد دارد.
ما قصد داریم در اینجا به بررسی تئوری اول بپردازیم. احتمالا نام آقای موتزارت به گوشتان خورده است. یکی از نوابغ دنیای موسیقی، یکی ازمفاخر جهان موسیقی. کسی که در 7 سالگی توانایی دانگ مطلق را داشته است. یک استعداد خارق العاده یک استعداد خارق العاده که همان زمان نوابغ موسیقی فکر می کردند این استعداد ذاتی است. زیرا از هر 10 هزار نفر فقط یک نفر این توانایی را داشت. کسانی که توانایی دانگ مطلق را دارند می توانند تمام نت ها را تشخیص دهند فقط با گوش دادن. موتزارت دراین توانایی منحصر به فرد بود.
استعداد ذاتی است یا اکتسابی
دانشمندان می خواستند ببینند که این توانایی واقعا ذاتی است یا نه. بنابراین آزمایشی انجام دادند تحت عنوان آزمایش “ساکاکیبارا”. در این آزمایش 20 نفر از کودکان را جمع کردند، که بین 2 تا 6 سال سن داشتند. و شروع کردند به آموزش دادن این کودکان. آنها می خواستند ببینند که می توانند توانایی را پرورش بدهند؟ یعنی توانایی آموختنی بود یا نه؟ می توانستند تئوری مطرح کنند که بفهمند این توانایی اکتسابی است یا نه؟ و جالب است بدانید که این توانایی آموزش دادنی و اکتسابی است. و همچنین موتزارت توسط پدرش که آهنگ ساز بود از بچگی آموزش می دید. پس استعداد اکتسابی است.