مهارت های مدیریتی اصلی برای مدیران
برای اینکه مدیران بتوانند در این حرفه موفق شوند نیاز است که مهارت های مدیریتی را به خوبی بشناسند. این مهارت ها به آنها کمک می کند تا حرفه ای تر و راحت تر به موفقیت دست یابند. مدیریت شغلی بسیار پر مسئولیت و مهمی است. طبق نظریات مختلف سه نوع مهارت در این حیطه وجود دارد. دانستن این سه نوع مهارت برای هر مدیری از واجبات است. منظور از این سه نوع مهارت، مهارت فنی، مهارت انسانی و مهارت ذهنی یا همان ادراکی است. در ادامه در مورد هر سه نوع مهارت توضیحات بیشتری خواهیم داد.
مسئله اصلی این است که هدف اصلی و مشترک همه مدیران رسیدن به اهداف یا همان موفقیت در کسب و کار است. برای همین منظور مدیران موفق به دنبال راهکارها و کسب مهارت های اصلی و حتی فرعی هستند. دانستن مهارت های مدیریتی همان رمز موفقیت در مدیریت است. با خواندن این مقاله اطلاعات شما در مورد این نوع مهارت ها تکمیل خواهد شد.
آشنایی با مهارت های اصلی در مدیریت
آشنایی با مهارت ها در مدیریت به مدیران کمک می کند تا رفتار حرفه ای تر و مناسب تری داشته باشند. این رفتارها می تواند چه در حوزه ارتباط با افراد تیم و چه در نوع مدیریت و برنامه ریزی در کارها باشد. در ادامه به بررسی این مهارت ها می پردازیم.
مهارت های ذهنی یا ادراکی
اولین موضوع برای آشنایی با مهارت های مدیریتی، مهارت ذهنی است. مهارت های ذهنی به زبان ساده همان کنترل درک مسائل است. این توانایی ادراکی می تواند در مورد درک سازمان به عنوان یک مجموعه کل باشد. یا حتی توانایی ادراکی در هماهنگی های افراد تیم با یکدیگر باشد. در واقع این مهارت ادراکی کمک می کند تا مدیران مشکلات سازمان یا مجموعه را به خوبی درک کنند. با توانایی درک مشکلات می توان بهترین راهکارها و راه حل ها را انتخاب کرد. مهارت ذهنی، مدیران را به سمت تحقق هدف های کلی سازمان سوق می دهد.
مهارت های انسانی
مهارت های انسانی بهترین شیوه کار با افراد و گروه ها را نشان می دهد. در واقع مهارت های انسانی باعث ایجاد انگیزه در کارها می شود. مهارت های انسانی توانایی نحوه داوری در کارها را بوجود میآورد. در نتیجه باعث می شود بهترین داوری ها و موثر ترین روش ها برای رهبری در مدیریت ایجاد شود. مهارت های مدیریتی در جایگاه های مختلف ارزش خاصی دارند.
مهارت های مدیریتی فنی
مهارت های فنی به معنی توانایی استفاده صحیح از دانش است. ممکن است چندین مدیر به یک میزان دانش و اطلاعات داشته باشند. اما آن مدیری که مهارت های فنی دارد بهتر می تواند از علم و دانش خود در حوزه مدیریت استفاده کند.
تمامی این مهارت های مدیریتی برای موفقیت مورد نیاز است. اما جالب است بدانید که میزان نقطه قوت در میان مهارت ها هم متفاوت است. بدین معنی که مدیریت های مختلف نیاز به دانستن برخی از مهارت ها به میزان بیشتری دارند. در ادامه توضیحات تکمیل تری به شما خواهیم داد.
مطلب مرتبط: مدیریت موفق و متفکرانه مسلتزم چه مهارت هایی می باشد؟
اهمیت مهارت های مدیران در سازمان های مختلف
مدیران عملیاتی: مدیران عملیاتی رتبه بیشتری از مدیران اجرایی دارند. مدیران عملیاتی به طور مستقیم باید بر کارها نظارت داشته باشند. آنها باید مستقیما وارد کارها شوند. محیط کاری مناسبی برای افراد ایجاد کنند. برنامه ها و طرح ریزی ها را به طور مستقیم انجام دهند. مدیران عملیاتی به طور کلی احتیاج بیشتری به مهارت های انسانی دارند. زیرا کار اصلی آنها ارتباط با افراد به طور مستقیم است. پس در نتیجه نیاز است انگیزه و روحیه کار را برای آنها هم بیشتر کند. مهارت های مدیریتی هم در این راستا می تواند بهترین کمک برای مدیران باشد.
مدیران میانی: مدیران میانی شغلی بالاتر از نظر رتبه بندی نسبت به مدیران عملیاتی دارند. آنها مدیر نیروهای عملیاتی هستند. در واقع مدیران میانی باید بر کار مدیران عملیاتی نظارت داشته باشند. مهارت فنی برای مدیران میانی خیلی مورد نیاز نیست. زیرا بحث نظارت بر عهده مدیران عملیاتی است. مدیران میانی هم مانند مدیران عملیاتی نیاز بیشتری به مهارت های انسانی دارند. حتی می توان گفت مدیران میانی خیلی بیشتر از مدیران عملیاتی نیاز به این مهارت دارند. پس به همین راحتی می توان فهمید که مهارت انسانی چقدر در حوزه مدیریت اهمیت دارد.
مدیریت عالی: مدیران عالی به طور کامل و مستقیم باید سازمان را درک و هدایت کنند. پس مهارت های ادراکی و ذهنی برای مدیران عالی اهمیت بیشتری دارد. وظیفه اصلی مدیران عالی بررسی های ادراکی است. مدیران عالی معمولا زمان کمی برای ارتباط مستقیم با افراد تیم دارند. در نتیجه نیاز به مهارت انسانی در آنها کاهش می یابد. پس می توان نتیجه گرفت برخی از مهارت های مدیریتی سه گانه در رتبه های مختلف مدیریتی اهمیت بیشتر و یا کمتری دارند.
میزان سوددهی یک سازمان
منظور از میزان سوددهی یک سازمان و یا شرکت میزان موفقیت آن سازمان است. هر کسب و کاری برای بازدهی و سوددهی بیشتر نیاز به مدیران عالی رتبه دارد. عالی رتبه به معنی میزان مدیریت صحیح آنها است. مدیران باید بتوانند بهترین تصمیم ها را در هر شرایطی بگیرند. آنها باید مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرند. برای این منظور نیاز است با هرم مهارت های سه گانه و مابقی مهارت ها آشنایی پیدا کنند. قطعاً با این روش و داشتن مدیران آگاه و باتجربه میزان سوددهی یک شرکت هم بالا می رود. آشنایی با مهارت های مدیریتی قدم اول برای کسب تجربه است.
جمع بندی
به طور کلی و خلاصه می توان گفت مهارت های فنی همان دانش و تجربه های عملی و فعالیت هایی هستند که مستقیماً باید انجام داد.
مهارت های انسانی که یکی از مهم ترین مهارت های مدیریتی است، همان ارتباط مستقیم و همکاری با افراد تیم و دادن انگیزه به آنها است.
مهارت های ادراکی همان برنامه ریزی ها و تحلیل و تفکر و درک مسائل سازمان است.
مدیران با داشتن و آگاهی از این مهارت ها پله های موفقیت را بهتر بالا می روند. به همین دلیل تاکید بر آگاهی مهارت ها برای مدیران است. مهارت های مدیریتی تنها همین سه مهارت نیستند. مهارت های زیادی وجود دارند. اما این سه نوع مهارت اهمیت بیشتری در مدیریت دارند.
دیدگاهتان را بنویسید