کتاب انقلاب امید اثر اریک فروم است که اولین بار در سال 1968 به چاپ رسید. این کتاب، درست مانند عنوانش، اثری روح بخش است و مسائل مهم و جذابی را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد: تعریف امید، معنای واقعی انسان بودن، و اقدامات مورد نیاز برای ترویج انسانیت در جامعه ای که به شکلی روزافزون، در باتلاق انزوا و عدم ارتباط فرو می رود. این اثر کلاسیک، مخاطبین را به چالش می کشد تا از بین دو راه پیش روی انسانیت، یکی را انتخاب کنند.اولین راه که به جامعه ای کاملا ماشینی شده می انجامد. فرد در آن، به ابزاری در خدمت ماشین ها تبدیل می شود. راه دوم، که مسیر انسانیت است و امیدواری. کتاب انقلاب امید، به دلیل نثر خردمندانه و تأثیرگذار فروم، درکی جدید از معنای انسانیت و امید را به مخاطبین می بخشد.
جایگاه انسان در جامعه صنعتی
کتاب انقلاب امید، توضیحی است بر جایگاه انسان در جامعه صنعتی. نویسنده برای توضیح این جایگاه، ابتدا انسان و ویژگیهای ذاتی او را بررسی میکند. بعد امکانات بالقوهای که در همه ما قرار دارد را یادآوری میکند. درنهایت هدف اریک فروم، بررسی نقش انسان در جامعه ماشینی و صنعتی است.
این کتاب به ما نشان میدهد که چگونه وضعیت کنونی انسان در جهت مخالف ارزشهای ذاتی او درحال رشد است. اگر این مسیر در جایی مسدود نشود، وضعیت فاجعهباری پیش خواهد آمد. براساس گفته اریک فروم در کتاب انقلاب امید، میتوان نسبت به تغییر و اصلاح اوضاع امیدوار بود. او با توضیح اینکه امید دقیقاً چیست، چگونه به دست میآید و چگونه اثر خود را میگذارد، نشان میدهد که امید واقعی با امید خوشبینانه فرق دارد.
تنها امیدی میتواند انسان را نجات دهد که بر اساس امکانات واقعی زندگی شکل گرفته است. امید واقعی کمک میکند تا ساز و کارهایی که به نفع انسان نیستند، از نو تنظیم شوند.
اگر به هر دلیلی موفق به خواندن این کتاب نشده اید، یوبوک خلاصه این کتاب را به صورت صوتی تهیه کرده و در سایت یوبان قرار داده است. با این خلاصه کتاب صوتی در یوبوک همراه باشید.
گوینده: فاطمه جعفرزاده
دیدگاهتان را بنویسید