عامل افسردگی چیست؛ آشنایی با عوامل افسردگی
افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که بسیاری از افراد در دوره های مختلف با آن سر و کار دارند. اما جالب است بدانید که عامل افسردگی در بسیاری از افراد افسرده مشترک است.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که عوامل تحریک کننده افسردگی چه مواردی هستند؟ یا چه عواملی منجر به تشدید این بیماری روحی می شوند؟
در این مقاله قصد داریم شما را با این عوامل آشنا کنیم. با ما همراه باشید و با شناخت این عوامل از بروز این بیماری پیشگیری کنید.
عامل افسردگی چیست؟
شرایط مختلفی در تغییر خلق و خو و شروع افسردگی دخیل هستند. این شرایط برای هر فردی متفاوت است اما بسیاری از عوامل تحریک کننده در افراد مشترک هستند. در ادامه به برخی از رایج ترین عوامل تحریک کننده افسردگی می پردازیم.
تغییر در زندگی
برای همه ما پیش آمده است که شیوه زندگی روتین و عادی خود را تغییر دهیم. برای برخی از افراد سازگاری با شرایط جدید کار آسانی نیست. در این صورت ناتوانی در سازگاری منجر به اختلالات افسردگی خواهد شد. این تغییرات شامل از دست دادن شغل، بازنشستگی و غیره می شود.
یکی از مهمترین تغییراتی که در زندگی وجود دارد، به دنیا آمدن فرزند است. همه ما در رابطه با افسردگی پس از زایمان شنیده ایم. اما جالب است بدانید که این افسردگی تنها به خانم ها اختصاص ندارد، بلکه بسیاری از آقایان نیز پس از تولد فرزند دچار افسردگی می شوند.
شاید افسردگی پس از زایمان به واسطه تغییرات هورمونی در خانم ها امری طبیعی به نظر برسد، اما دلیل افسردگی پس از تولد فرزند در آقایان چیست؟
این امر طبیعی است که پس از تولد فرزند مسئولیت های آقایان در زندگی نیز افزایش می یابد. اگر فردی توانایی کنار آمدن با شرایط، مسئولیت ها و وظایف جدید خود را نداشته باشد، دچار افسردگی می شود.
روابط عاطفی
به یکی دیگر از رایج ترین عوامل افسردگی، روابط عاطفی، اشاره می کنیم. بسیاری از افراد را دیده ایم که پس از اتمام روابط عاطفی خود، پس از طلاق یا پس از به هم خوردن روابط خانوادگی دچار افسردگی می شوند.
در واقع روابط عاطفی نزدیک هیجانات بسیاری در ما به وجود می آورند. همین عامل سبب می شود که بروز مشکلات در این روابط، طوفان احساسی بزرگی برای ما به دنبال داشته باشد.
مرگ عزیزان
از دست دادن عزیزان یکی از سخت ترین مسائلی است که هر فردی آن را تجربه می کند. در صورتی که روابط میان افراد بسیار صمیمی باشد، پذیرفتن این درد بسیار سخت خواهد بود.
این در حالی است که بسیاری از افراد در تحمل این درد ناتوان هستند و برای مدت های طولانی در سوگ عزیز خود باقی می مانند. این مورد عامل افسردگی شناخته می شود و حتما نیاز به مشاوره با روانشناس دارد.
اعتیاد
اعتیاد به مواد مخدر، دارو یا حتی الکل یکی از مهمترین عوامل تحریک کننده افسردگی هستند. اما چگونه اعتیاد در این اختلال روانی تاثیر دارد؟
اعتیاد در روابط خانوادگی و اجتماعی افراد تاثیر دارد. علاوه بر از دست دادن روابط، تحلیل قوای جسمی و روانی افراد در اثر اعتیاد در بروز افسردگی بی تاثیر نیست.
این در حالیست که بسیاری از افراد پس از ترک اعتیاد حتی ترک سیگار به افسردگی مبتلا می شوند. در این موارد افسردگی یکی از اصلی ترین دلایل برای اعتیاد مجدد به حساب می آید.
استرس های مزمن
شرایط جامعه نیز عامل افسردگی محسوب می شود. می پرسید چگونه؟ بسیاری از افراد تحت تاثیر انواع استرس های مالی، شغلی، خانوادگی و غیره قرار دارند.
در صورتی که این استرس ها برای مدت طولانی وجود داشته باشد و هیچ راه حلی برای مدیریت و از بین بردن آن ها نشود، منجر به افسردگی خواهد شد. متاسفانه باید بگوییم که این استرس ها نه تنها افسردگی بلکه بیماری های جسمانی ناخوشایندی به دنبال خواهد داشت.
جلسات کوچینگ در کنترل این استرس ها تاثیر به سزایی دارند. اگر در مسائل مربوط به کسب و کار خود دچار مشکل شده اید، با بیزینس کوچ مشورت کنید. همچنین یک لایف کوچ نیز مشکلات و استرس های زندگی شما را به خوبی از بین خواهد برد.
چرا افسرده می شویم؟
حال که با عامل افسردگی به طور کامل آشنا شدید، بهتر است که از زاویه دیگری به این اختلال روحی نگاه کنیم. از دیگر عواملی که در بروز افسردگی تاثیر دارند به موارد زیر اشاره می کنیم:
- ژنتیک: افسردگی در برخی از افراد ارثی است. به عنوان مثال، چنانچه یکی از دوقلوهای همسان دچار افسردگی شود، به احتمال 70 درصد قل دیگر نیز مبتلا به افسردگی خواهد شد.
- شخصیت: جالب است بدانید که خصوصیات اخلاقی در بروز این اختلال روانی بی تاثیر نیستند. کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند یا در کنترل استرس با مشکل مواجه هستند، بیشتر از سایر افراد در معرض افسردگی قرار دارند.
- شرایط محیطی: اگر به دنبال عامل افسردگی هستید، شرایط را نیز باید بسنجید. زیرا احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که در معرض خشونت، تبعیض، سوء استفاده یا فقر هستند بسیار بالا است.
علائم افسردگی را بشناسیم
حال که دانستیم عامل افسردگی چیست، باید از نشانه های افسردگی نیز آگاه باشیم. دانستن علائم افسردگی به شما کمک می کند که به موقع به درمان این اختلال روانی بپردازید. در ادامه به برخی از مهمترین علائم افسردگی اشاره می کنیم.
- احساس غم و ناامیدی
- عصبانیت های بی مورد
- ناراحتی از مسائل پیش پا افتاده
- بی میلی نسبت به کارهایی که قبلا جالب بوده است
- اختلال در خواب
- تغییرات شدید در اشتها و وزن
- اضطراب
- فکر کردن به خودکشی
- کاهش تمرکز و قدرت تصمیم گیری
شناخت عامل افسردگی و پیشگیری از این اختلال
این روزها افسردگی بخشی از زندگی مدرن شده است و بسیار این کلمه را می شنویم. این بیماری بر فکر، عمل و احساست ما تاثیرات مخربی می گذارد و عواقب بسیاری دارد. به همین دلیل است که شناخت عوامل این بیماری برای هر فردی ضروری است.
حتی اگر با این بیماری روحی سر و کار ندارید، شناخت عوامل تحریک کننده افسردگی به شما در پیشگیری از این بیماری کمک می کند. در صورتی که به این بیماری مبتلا شده اید، توصیه می کنیم که هر چه زودتر با یک روان درمانگر مشورت کنید. فرد متخصص در این زمینه شما را راهنمایی کرده و از بروز حالت های شدید در شما جلوگیری می کند.
دیدگاهتان را بنویسید